Qué fem?

La Representació de la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa, va nàixer l’any 1981 amb motiu de la celebració del 200 Aniversari de l’arribada de la Relíquia de Sant Jordi a Banyeres de Mariola.

La Llegenda conta com el Sant va lliurar a una princesa de ser devorada per un ferotge drac, al qual el seu poble es veia obligat a lliurar tots els anys una donzella.

És una versió lliure de la llegenda tradicional de Sant Jordi, patró de Banyeres que fou escrita per Jordi Garcia Vilar i concebuda com un espectacle popular i de carrer. Inicialment dirigida al públic infantil, més avant es va constatar que era una obra per a tots els públics.

Està carregada d’ingenuïtat, fantasia, imaginació, bon humor, sorpresa i acció. Així, ens mostra un model de convivència caracteritzat per la participació i col.laboració entre els veïns, la forma de resoldre els conflictes col·lectius, el talant actiu i combatiu de les doncelles, la singularitat dels seus monarques…

 

Impregnat tot d’un ambient desenfadat i còmic contrastant amb una certa tensió dramàtica. L’obra està protagonitzada per tot un poble on un conjunt de personatges condueixen els moments més importants.

La Llegenda és un espectacle singular que des de l’any 2000 s’ha consolidat com una tradició; s’escenifica cada tres anys a l’aire lliure al Parc Municipal de Villa Rosario en el context de les festes de La Malena, al voltant del segon cap de setmana de juliol.