Els dies 21 i 22 de juny vam rebre la vista a Banyeres de Mariola de Francisco López-Seivane un periodista especialitzat en grans viatges que va arribar des de Madrid per interessar-se per la representació del la Llegenda de Sant Jordi el drac i la princesa.

 

En una acció coordinada per l’Associació per a la representació de la llegenda de Sant Jordi el drac i la princesa i turisme de Banyeres en la qual han col·laborat establiments de la localitat com MasQI i el rte. la Piràmide el periodista va poder visitar els diferents escenaris en què té lloc la representació i viure de primera mà la implicació de tot Banyeres en la seva posada en escena.

 

Després de la seva arribada a Banyeres i la impactant visió del castell coronant la població Francisco va realitzar una visita a les instal·lacions de MasQi coneixent tots els serveis que l’allotjament ofereix i les diferents mencions a l’excel·lència que confereixen a l’allotjament 1 posició entre els més valorats a nivell nacional i que es troba en ple parc natural de la Serra de Mariola

 

En la visita va estar acompanyat en tot moment per membres de l’associació que van tenir oportunitat d’explicar-in situ com es configura l’escenari i altres elements de la representació en el parc municipal de Vila Rosario on va prendre apunts tant dels orígens de la representació com de la història de Gregorio Molina. Juan José Serrano va ser l’encarregat de detallar els detalls de la posada en escena i totes les dificultats que comporta la representació a l’aire lliure d’un esdeveniment d’aquestes característiques. Especial interès va mostrar en la configuració dels diferents gremis i la tradició popular derivada de la realitat social de Banyeres.

 

La següent parada es va produir als tallers on s’està muntant el drac on vam coincidir amb la gravació d’entrevistes per part de Intercomarcal TV i on va poder comprovar el treball totalment artesanal de la construcció i de com, conservant elements de la primera representació, l’enorme drac de més de cinc metres ha anat evolucionant en les seves parts mòbils per aportar un efecte impressionant en escena.

 

Si alguna cosa va captar l’atenció des del primer moment va ser sens dubte la implicació de tot el poble en la representació. Implicació que va quedar confirmada durant l’assistència al massiu assaig que va tenir lloc al Maset dels estudiants i on Francisco va poder intercanviar impressions amb Josep Sempere i Rocío Alfaro, Rei i Reina en la representació d’enguany, i als quals va remarcar el valor, poc comú, d’una implicació social tan fort animant a continuar promovent aquest esperit de col·laboració que suposa un important valor diferencial.

 

 

Ja de tornada a l’hotel Francisco va gravar una entrevista per a Ràdio Nacional centrada en els orígens de la representació, banyeres i les seves festes i les característiques que fan de la llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa un esdeveniment únic que tothom hauria gaudir. 

La visita del periodista va continuar durant el divendres. Guiat per Juajo Sempere, tècnics de turisme i membres de l’associació va poder visitar les fites emblemàtics de la localitat com el castell, el museu del paper, l’església de Santa Maria i conèixer durant aquest recorregut en profunditat tot el que Banyeres ofereix com una destinaciód’interior de referència. 

Finalment, i com no podia es d’una altra manera, Francisco López-Seivane va poder gaudir d’una degustació de la gastronomia de Banyeres al restaurant la Piràmide.

L’acció promocional culminarà amb l’emissió el dia 6 de Juliol a les 18h. i coincidint amb el trasllat del drac, d’un programa especial de Cròniques d’un nòmada a RNE en què el periodista exposarà les seves impressions sobre Banyeres i la llegenda. Així com la publicació d’un complet reportatge al diari nacional ABC que estem segurs que col·locarà a Banyeres i la seva llegenda al mapa nacional de destins imprescindibles.